Vertonghen: Het is de eerste keer dat ik terugkeer naar de ArenA

Vertonghen: "Het is de eerste keer dat ik terugkeer naar de ArenA"

08-11-2016 21:42

Voor Jan Vertonghen is de wedstrijd tegen Nederland extra speciaal omdat de verdediger zelf lang bij Ajax speelde. Hij kijkt dan ook uit naar de wedstrijd van vrijdag maar beseft dat de kwalificatiewedstrijd tegen Estland belangrijker is. In Het Nieuwsblad blikte hij vooruit.

"Er staan woensdag inderdaad geen punten op het spel tegen Nederland, maar we willen die match zeker winnen. Zondag is belangrijker, maar we zijn in de geschiedenis waarschijnlijk nog nooit zo favoriet geweest tegen Nederland. Het is dan ook een uitdaging om dat nu af te maken. De bondscoach weet dat het emotioneel een heel belangrijke wedstrijd is", blikt hij vooruit.

"Iedereen wil ook dolgraag spelen. Ik misschien nog iets meer, omdat ik veel spelers bij Nederland ken. Ik volg Ajax ook nog op de voet. Het is de eerste keer dat ik terugkeer naar de ArenA en dat geeft een heel speciaal gevoel. Er komen ook vrienden en familie kijken, ik heb er echt naar uitgekeken", gaat Vertonghen verder.

Team in opbouw
"We moeten niet denigrerend over Nederland gaan doen. Ze hebben nog altijd enkele individuele topspelers, maar het team is gewoon iets minder gaan presteren. Het is een team in opbouw en ik verwacht ze over enkele jaren opnieuw heel sterk", besluit de verdediger.