Gebeten hond Rinne reageert na pijnlijke avond: ''Hoe ik me nu voel? Like shit''

Gebeten hond Rinne reageert na pijnlijke avond: ''Hoe ik me nu voel? Like shit''

21-10-2016 07:16

Jacob Rinne beleefde donderdag met AA Gent geen prettige avond tegen Shakhtar Donetsk. De doelman moest vijf keer vissen (5-0) en ging zelf ook nog eens zeer pijnlijk in de fout bij de openigstreffer van de Oekraïense topclub. Rinne baalde dan ook als een stekker.

De Zweed kwam in de twaalfde minuut buiten zijn strafschopgebied om een bal weg te werken, maar schoof 'm zo in de voeten van Viktor Kovalenko, die het lege doel vervolgens niet miste: 1-0. Rinne was na afloop duidelijk over zijn fout. ''Hoe ik me nu voel? Like shit. It looks silly of course, you stand there like a moron'', maakt hij duidelijk op de clubsite van de Buffalo's. Rinne kreeg ook veel kritiek over zich heen van fans.

Rinne zou de situatie nu anders oplossen. ''Als ik die fase zou moeten herspelen, zou ik in mijn doel blijven en Rami het laten oplossen. Nu liep ik door en probeerde hem te ontzetten maar trap ik met mijn teen in de grond waardoor ik de bal niet ver genoeg krijg. Toen ik zag dat Kovalenko ging trappen wist ik al dat het prijs zou zijn. Een speler met zijn kwaliteit mist zo’n bal niet.''

Hij zegt zijn stijl ondanks dit slechte moment niet aan te gaan passen. ''Neen, meevoetballen is een van mijn sterktes. Ik heb in andere matchen al vaker dergelijke situaties opgelost door snel op de bal te zijn. Maar soms maak je fouten en als keeper betaal je die altijd cash. Elke keeper maakt vroeg of laat zo’n momenten mee. Dan is het belangrijk dat je mentaal sterk blijft. Ik moet nu mijn fouten analyseren en ervoor zorgen dat ik niet meer in zo’n situaties kom.'' Rinne wilde deze avond dan ook snel vergeten en zich focussen op de match van zondag in Eupen: ''We moeten ervoor zorgen dat we daar onze eerste uitoverwinning pakken'', besloot de keeper.