Pochettino vreest voor Alderweireld: Hij zei me dat hij veel pijn had

Pochettino vreest voor Alderweireld: "Hij zei me dat hij veel pijn had"

15-10-2016 20:35

Het werd geen leuke avond voor Toby Alderweireld op het veld van West Bromwich Albion. De mandekker van Tottenham Hotspur moest na ongeveer een uur wedstrijd het veld verlaten op een draagberrie. Mauricio Pochettino vreest dan ook voor een ernstige blessure.

Na afloop van de partij (1-1) sprak de trainer van de Spurs met ESPN. "We moeten hem nog verder onderzoeken, dus voorlopig wachten we nog een beetje af. Hij heeft een zware tik op zijn been gehad. Nu voelt het zeer pijnlijk aan", weet hij. "We moeten hem morgen aan testen onderwerpen en een scan nemen. Na 24 en 48 uur zullen we weten wat er aan de hand is."

Dinsdag treedt Tottenham al aan in de Champions League, op het veld van Bayer Leverkusen. Is er een kans dat Alderweireld op het vliegtuig zal zitten? "Als toerist, jazeker!", reageert Pochettino ironisch. "Dat zal heel moeilijk zijn. Voor mij was het trouwens ook moeilijk om hem zo te zien vanop de bank. Ik kon alleen vragen "hoe gaat het?". Hij antwoordde dat hij veel pijn had. De getroffen zone is groot: zijn knie, zijn been, alles eigenlijk."