Vossen kreeg al bij Genk een waarschuwing: Maar hij wou eens gaan kijken

Vossen kreeg al bij Genk een waarschuwing: "Maar hij wou eens gaan kijken"

Gepubliceerd: vrijdag 23 september 2016 om 09:08vr 23-09-2016 om 09:08

Jelle Vossen staat voor een record bij Club Brugge. Als hij vrijdag scoort, maakt hij zijn honderdste in de Belgische competitie. Een killer in België, maar in Engeland liep het minder goed af voor de spits van Blauw-Zwart.

Ex-trainer Mario Been denkt te weten waarom Vossen mislukte in Engeland. "Hij kreeg in Engeland meer te maken met fysiek sterkere tegenstanders en had minder ruimte om te voetballen. Bij ons (Genk) was hij de onbetwiste nummer één, daar hebben ze nog zo veel goeie spelers. Het systeem draaide niet alleen rond hem", klinkt het tegenover Sporza.

"De stap naar Engeland was misschien niet de juiste voor hem, maar daar is ook niets mis mee. Ik heb hem dat ook gezegd destijds bij Genk, maar hij wou eens gaan kijken of er in een ander land ook mogelijkheden waren voor hem. Dat is dan niet gelukt", aldus de Nederlander.

Volgens Been betekent dat niet dat Vossen nooit meer uit België vertrekt. "Het is ondertussen gewoon gebleken dat hij in België van goudwaarde is. Maar misschien komt er in de toekomst toch weer iemand die zijn cijfers bekijkt en denkt: "Dat is iets voor ons". Iedereen is tegenwoordig op zoek naar een scorende spits en dat is Vossen zeker. Hij is ook nog maar 27", klinkt het.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws