Maes ontevreden na nederlaag: ''We staan weer met beide voetjes op de grond''

Maes ontevreden na nederlaag: ''We staan weer met beide voetjes op de grond''

Gepubliceerd: maandag 12 september 2016 om 09:50ma 12-09-2016 om 09:50

Racing Genk leed zondag de tweede nederlaag van het seizoen. Standard Luik had een hectische week achter de rug, maar Genk ging toch onderuit op Sclessin: 2-0. Peter Maes was na afloop kritisch over de mentaliteit van zijn ploeg.

''We staan weer met beide voetjes op de grond'', zei een teleurgestelde Maes tegen Het Belang van Limburg. ''Standard was scherper. Zij speelden als mannen, wij als jongens. Als je zo'n wedstrijd niet aanvat als een topmatch, dan valt er niets te rapen.'' Maes zag dit echter niet als het enige probleem.

''Pozuelo en Samatta stonden op een eiland, de ruimtes waren veel te groot. We stonden ook veel te breed, zo kun je positioneel niet verdedigen. Als je dan ook nog eens veel te plat bent in de duels én veel te traag reageert op de tweede bal, dan kan je geen wedstrijd winnen. We wisten dat Standard zo scherp zou zijn maar we hebben er nooit een antwoord op gevonden'', aldus de coach.

Maes kijkt echter weer vooruit, maar wil dat zijn spelers van deze nederlaag leren. ''We willen de ontgoocheling zo snel mogelijk doorspoelen, gelukkig komt er donderdag al een volgende match aan. Maar we moeten sterker worden bij balverlies, zoveel is duidelijk. Een wedstrijd als deze verliezen is op zich geen ramp. Maar je moet er wel lessen uit trekken'', besloot hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws