Mannaert droomt van CL-loting: ''Een absolute topaffiche zou schitterend zijn''

Mannaert droomt van CL-loting: ''Een absolute topaffiche zou schitterend zijn''

24-08-2016 13:07

Club Brugge maakt zich op voor de loting voor de groepsfase van de Champions League. De landskampioen hoort donderdagmiddag welke ploegen de tegenstanders zijn in de poule. CEO Vincent Mannaert heeft alvast een duidelijk wens.

Mannaert laat aan Sporza weten dat hij graag één Europese grootmacht treft. "Een absolute topaffiche zou schitterend zijn. Barcelona en Real Madrid spreken natuurlijk het meest tot de verbeelding." Hij denkt echter ook aan de sportieve ambities van Blauw-Zwart. "Als we een van die twee ploegen loten en dan nog twee ploegen waar we in theorie een sportieve kans tegen maken, dan heb je een hele mooie mix. Maar los van de tegenstanders zullen we op ons beste niveau moeten zijn om een wedstrijd te kunnen winnen."

Club Brugge zit in pot 3. Mannaert hoopt op een haalbare kaart uit pot 4, al beseft hij dat dit ook een lastige loting kan opleveren. "Ook in pot vier zitten er sterke tegenstanders. Ook Legia Warschau en Loedogorets zijn bijvoorbeeld niet te onderschatten. Zij zitten ook in de Champions League voor een reden. Er is dus geen makkelijke loting'', besluit de algemeen manager.