Ajax maakt ook kennis met stugge Anderlecht-killer Rostov

16-08-2016 23:35

De beslissing tussen Ajax en FK Rostov in de Play-Offs van de Champions League valt over een week in Rusland. Het heenduel in Amsterdam eindigde dinsdagavond in een 1-1 gelijkspel.

Die uitslag zal gemengde gevoelens opleveren in het Ajax-kamp, want gezien het spelbeeld had er meer ingezeten. De ploeg van Peter Bosz maakte het zichzelf lastig door in de eerste helft kans op kans te missen en aan de andere kant een goedkoop doelpunt toe te staan.

De mogelijkheden van Rostov waren in de eerste helft op een paar vingers te tellen, maar wel was het meteen raak. Sterspeler Christian Noboa mikte een vrije trap in de hoek van Jasper Cillessen, die zich het doelpunt mocht aantrekken. Voor rust werd het evenwicht nog hersteld. Een schot van Riechedly Bazoer werd uit de hoek geslagen door verdediger César Navas, die dat moest bekopen met een gele kaart en een penalty. De strafschop werd overtuigend benut door aanvoerder Davy Klaassen.

In de tweede helft nam het enorme overwicht van Ajax wat af. De Amsterdammers bleven de bovenliggende partij, maar Rostov liet zich ook sporadisch gelden. Een doelpunt leverde de slotfase niet meer op.