'Linksback van Manchester City wees aanbieding van Anderlecht af'

'Linksback van Manchester City wees aanbieding van Anderlecht af'

02-08-2016 22:27

José Ángel Tasende, linksback van Manchester City, had deze zomer de kans om naar de Jupiler Pro League te trekken. Anderlecht had serieuze interesse in de jonge Spanjaard, meldt El Mundo Deportivo.

De Brusselaars zouden naar verluidt een concrete aanbieding hebben gedaan aan Tasende, die beter bekend staat onder de voetbalnaam Angeliño. Anderlecht hoopte de 19-jarige linksachter voor één seizoen te huren van de Engelse topclub. Vanuit Nederland was er concurrentie van Feyenoord en FC Utrecht. Angeliño legde echter alle aanbiedingen naast zich, omdat hij voor zijn kans wil gaan bij het Manchester City van manager Pep Guardiola.

Angeliño, werd al een tijdje door Manchester City verhuurd aan New York City, de Amerikaanse zusterclub. Daar speelde hij in 2015 veertien wedstrijden, waarvan tien als basisspeler. Hij speelde nog geen minuut in de Premie League voor The Citizens; wel maakte hij het afgelopen seizoen kort zijn officiële debuut tijdens de vierde ronde van de FA Cup. Deze zomer speelde hij twaalf minuten mee tijdens de oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund tijdens de oefenstage door China.