Newcastle wekt ergernis bij Franse EK-uitblinker: 'Wij begrijpen het niet'

Newcastle wekt ergernis bij Franse EK-uitblinker: 'Wij begrijpen het niet'

12-07-2016 13:02

Moussa Sissoko is niet blij met de starre houding van Newcastle United op de transfermarkt. The Magpies degradeerden afgelopen seizoen uit de Premier League, maar willen desondanks de hoofdprijs zien voor de Franse international.

Sissoko moet Newcastle zo'n veertig miljoen euro opleveren, terwijl hij eerder nog de toezegging kreeg dat hij voor de helft van dat bedrag mocht vertrekken. "Wij begrijpen Newcastle niet", zegt zijn zaakwaarnemer tegen Foot Mercato. "We kwamen vorig jaar overeen dat Moussa nog een jaar zou blijven om het team te helpen. Hij heeft alles gegeven voor de club."

"We hebben het nooit gehad over een hogere vraagprijs", vervolgt de belangenbehartiger. "De club heeft altijd gezegd dat Moussa voor achttien tot 25 miljoen mag vertrekken. We hopen dat trainer Rafa Benitez en Newcastle zich weer billijker willen opstellen, zodat we een oplossing kunnen vinden voor de toekomst van Moussa. Hij is altijd loyaal en respectvol geweest jegens de club."

Sissoko maakte deze zomer indruk op het EK. De 26-jarige middenvelder reikte met Frankrijk tot de finale, maar daarin was Portugal te sterk (0-1). Over belangstelling heeft Sissoko desondanks niet te klagen. "Er zijn clubs die ons en Newcastle hebben benaderd. We hopen dat alles goedkomt."