‘Club Brugge vindt vervanger van Meunier bij Ajax, gevallen talent prioriteit één’

‘Club Brugge vindt vervanger van Meunier bij Ajax, gevallen talent prioriteit één’

11-07-2016 06:28

Club Brugge verloor deze zomer Thomas Meunier aan het Franse Paris Saint-Germain. Daardoor heeft het nood aan een nieuwe rechtsachter. De kans is groot dat Ricardo van Rhijn Meuniers opvolger wordt.

Van Rhijn is een jeugdproduct van Ajax. In Amsterdam brak de rechtsachter al op jonge leeftijd door. Hij schopte het zelf tot international van Nederland. Tegenwoordig zit zijn loopbaan in een dipje. De 25-jarige Van Rhijn is bij Ajax lang niet meer zeker van een basisplaats. Club Brugge wil daarvan profiteren.

Volgens Het Laatste Nieuws zit Club Brugge maandag samen met Van Rhijn. Waarschijnlijk wil Ajaw meewerken aan een transfer. Ook de speler zelf lijkt Club Brugge te zien zitten. Er is maar één groot obstakel, het salaris van de verdediger. Naar verluidt verdient Van Rhijn bij Ajax jaarlijks zo’n 900.000 euro bruto.

De laatste keer dat Club Brugge zaakjes deed met Ajax was in 2014. Toen haalde het Stefano Denswil naar Jan Breydel. Ook die verdediger was destijds een gevallen talent. Bij Blauw-Zwart herlanceerde hij zijn carrière.