Ik speel liever tegen Engeland of Spanje dan tegen Hongarije

"Ik speel liever tegen Engeland of Spanje dan tegen Hongarije"

Gepubliceerd: donderdag 23 juni 2016 om 20:04do 23-06-2016 om 20:04

Op zijn persconferentie daags na de zege tegen Zweden ging Marc Wilmots dieper in op de komende wedstrijd(en) van de Rode Duivels. De bondscoach waarschuwt iedereen nu al voor de Hongaren en wil niet weten van een makkelijke loting: "Ik speel liever tegen Engeland of Spanje."

Wilmots schat een confrontatie met de Hongaren dus minstens zo lastig in als een duel tegen Engeland of Spanje. "Tegen zulke landen heb je niets te verliezen. Denk bijvoorbeeld aan die wedstrijd tegen de Brazilianen op het WK 2002, dat zijn de leukste matchen."  Volgens de bondscoach begint nu alvast een nieuw toernooi. "De context is nu helemaal anders, met mogelijke verlengingen en zelfs strafschoppen."

Geen gunstige tabelhelft
Wilmots wil niet meegaan in de euforie rond het relatief eenvoudige parcours voor de Rode Duivels op weg naar de finale. Hij reageert zelfs geprikkeld wanneer een journalist een vraag in die richting stelt. "Heb jij al naar dit EK gekeken?", vraagt hij zich af. "Ik heb geen wedstrijd gezien die echt gemakkelijk was. Er zijn geen kleine ploegen meer," gooit hij er een cliché tegenaan.

Dat geldt ook voor Hongarije. "Ik heb gisteren wat naar hun wedstrijd tegen Portugal gekeken en ze hebben echt wel een goede ploeg. Spelers als Balazs Dzsudzsak, Adam Szalai en Krisztian Nemeth bijvoorbeeld hebben veel individuele klasse. Daarnaast verdedigen ze voor hun leven," aldus Wilmots, die verwijst naar Wales. "Iedereen lachte toen wij van hen verloren in de kwalificatie, maar kijk waar ze nu staan." 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws