'Giggs en Man United uit elkaar: Welshman heeft eerste klus als manager te pakken'

'Giggs en Man United uit elkaar: Welshman heeft eerste klus als manager te pakken'

20-06-2016 13:27

De wegen van Ryan Giggs en Manchester United lijkt definitief te gaan scheiden. Volgens diverse Britse media wordt het icoon van The Red Devils op korte termijn aangesteld als nieuwe manager van Nottingham Forest. 

Sinds het ontslag van Louis van Gaal en de daaropvolgende aanstelling van José Mourinho wordt er in Engeland druk gespeculeerd over de toekomst van Giggs (42). Liefst 29 jaar is de Welshman al actief op Old Trafford: eerst als speler en, sinds zijn voetbalpensioen in 2014, als assistent-manager. 

Volgens The Daily Mirror heeft Mourinho wel degelijk aan Giggs gevraagd of hij komend seizoen deel wil uitmaken van zijn technische staf. Rui Faria wordt echter de vaste rechterhand van de Portugese oefenmeester en de rol van Giggs zal dus slinken. De United-legende lijkt nu eieren voor zijn geld te kiezen en voor de eerste keer in zijn loopbaan op eigen benen te gaan staan. 

Nottingham Forest is momenteel actief in het Championship. Bij de traditieclub staat één Nederlandse speler onder contract: Lars Veldwijk. De spits werd afgelopen seizoen verhuurd aan PEC Zwolle.