De Ieren vormen een hecht blok, ze worden misschien wat onderschat

"De Ieren vormen een hecht blok, ze worden misschien wat onderschat"

15-06-2016 13:59

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Simon Mignolet in actie zal komen op dit EK, maar de doelman van Liverpool houdt zich wel klaar om Thibaut Courtois eventueel te kunnen vervangen. Bij Sporza kijkt Mignolet alvast eens vooruit naar het duel van komende zaterdag tegen Ierland.

Voor Mignolet, al jaren actief in de Premier League, is het duel tegen Ierland speciaal. "En niet alleen omdat ik veel van hun jongens ken vanuit de Engelse competitie. Hun trainer, Martin O'Neill, is namelijk ook nog mijn coach geweest (bij Sunderland, nvdr), net als de assistent en de keeperstrainer." Voor de Rode Duivels is de wedstrijd tegen de Ieren cruciaal na het verlies tegen Italië. "Maar ook de Ieren zullen gebrand zijn op de overwinning," aldus de doelman.

"Ierland is echt wel een stevig team met typische kwaliteiten. De Ieren vormen een hecht blok. Ze worden misschien wat onderschat door de supporters," waarschuwt Mignolet. "Maar kwalitatief en individueel zijn wij natuurlijk sterker. Als we dat naast hun inzet plaatsen, kunnen we hen verslaan." Zijn er in de groep harde woorden gevallen na het debacle tegen Italië? "Ja natuurlijk, maar kritiek hoeft niet per se slecht te zijn. Het is nu zaak om dat in iets positiefs om te buigen en lessen te trekken," besluit hij.