Ex-coaches van Kabasele begrijpen er niets van: 'Hij kwam tekort, hij was te min'

Ex-coaches van Kabasele begrijpen er niets van: 'Hij kwam tekort, hij was te min'

Het verhaal van Christian Kabasele mag op zijn minst opvallend genoemd worden. Drie jaar geleden was hij nog een spits. Op zijn 25ste heeft hij het tot de nationale ploeg van België geschopt... als centrale verdediger.

Het was in de jeugd al duidelijk dat Kabasele heel wat talent had. Hij was lid van de nationale U18, U19 en U20, maar dan als spits. De nationale jeugdcoach van toen, Marc Van Geersom, had nooit een centrale verdediger in Kabasele gezien. "Dat Christian vier jaar later tot een centrale verdediger met een selectie voor het EK op zak zou uitgroeien, is een complete verrassing", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

"Als aanvaller was hij net iets te min, maar zijn omscholing tot verdediger mag nu al als een succes beschouwd worden. Na wat hij dit jaar bij Genk liet zien, is hij die oproeping waard. Hij kan alleen beter worden. Hij is nog maar een paar jaar verdediger en kan dus nog veel bijleren. Hij weet hoe spitsen denken en dat kan een enorm voordeel zijn."

Beloften
Jean-François De Sart was trainer van Kabasele bij de nationale beloften.  "Hij kwam tekort om het als aanvaller tot de top te schoppen. Het is voor hem een zegen dat hij bij Eupen als verdediger is gaan spelen. Zijn fysieke kwaliteiten laten hem ook in die rol tot zijn recht komen, al moet ik bekennen dat ik dit ook niet in hem gezien heb."

"Eigenlijk moeten we hem feliciteren dat hij het tot op dit niveau gebracht heeft en er is zeker nog marge voor progressie. Daar hoef je niet aan te twijfelen. Hij heeft er een uitstekend seizoen opzitten en moet daar nu op verder bouwen. Hij is intelligent en staat met beide voeten op de grond. Als dat zo blijft, is er veel mogelijk", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie