Charleroi verrast Racing Genk en ziet Europa weer wenken naar het Zwarte Land

Charleroi verrast Racing Genk en ziet Europa weer wenken naar het Zwarte Land

Gepubliceerd: donderdag 26 mei 2016 om 22:22do 26-05-2016 om 22:22

Charleroi heeft KRC Genk een flinke dreun verkocht in de heenwedstrijd van de barragewedstrijden voor Europees voetbal. De Zebra’s wonnen met 2-0 en mogen zo hardop dromen van Europees voetbal.

De bezoekers begonnen als favoriet aan de wedstrijd, maar kwamen duidelijk vermoeid aan de aftrap. Leon Bailey deed dat niet, want Peter Maes hield zijn jonge ster op de bank. Bailey kreeg trouwens het gezelschap van Mbwana Samatta. Igor De Camargo mocht wel starten. Net zoals Yoni Buyens.

Na 17 minuten kreeg Sotirios Ninis dé kans om de thuisploeg op voorsprong te brengen, maar hij liet een strafschop onbenut. Marco Bizot bracht redding met de voet. Vlak voor de pauze was het dan toch raak voor de thuisploeg. Amara Baby zorgde voor de 1-0. Hij profiteerde van het feit dat Wilfred Ndidi en Christian Kabasele na een vrije trap de bal niet konden ontzetten.

Meteen na de pauze verdubbelde Charleroi de score. Wie anders dan Jérémy Perbet deed de netten trillen. Bizot bracht eerst nog twee keer redding, maar duwde dan de bal ongelukkig tot bij Perbet. Van de dubbele opdoffer kon Genk zich niet herstellen. Willen de Limburgers nog Europa in dan moeten ze zondag uit een heel ander vaatje tappen. Anders haalt Charleroi voor het tweede jaar op rij Europees voetbal. 

 
 
 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws