Klopp over Origi: Hij kon nog lachen na de wedstrijd

Klopp over Origi: "Hij kon nog lachen na de wedstrijd"

21-04-2016 09:06

Liverpool was woensdag in de Merseyside-derby met liefst 4-0 te sterk voor Everton. De blessure van Divock Origi wierp wel een grote schaduw over de zege. "Het is nog te vroeg om iets te zeggen over de ernst van de blessure", zei coach Jürgen Klopp op de persconferentie.

Origi zette Liverpool op voorsprong, maar na vijftig minuten spelen trapte Ramiro Funes Mori onze landgenoot uit de wedstrijd. De Argentijn ging met een schandalige tackle door op de enkel van Origi, die met een brancard van het veld moest worden gedragen. Funes Mori werd dan ook terecht van het veld gestuurd met een rode kaart.

De blessure was na afloop het onderwerp van gesprek op de persconferentie."Als je met 4-0 wint, zou het alleen maar over de overwinning mogen gaan, maar nu gaat het ook hierover. Over de ernst van de blessure is het momenteel nog te vroeg om iets te zeggen'', aldus Klopp.

De trainer kon nog niets zeggen over de exacte ernst van de blessure. ''Na het zien van de foto's dacht iedereen dat Divock zijn enkel gebroken zou zijn, maar dat is niet het geval. Ik heb Divock nog gezien in de medische ruimte en hij was aan het lachen. Zijn enkel is verstuikt en onderzoek zal moeten uitwijzen of zijn ligamenten geraakt zijn."