Landgenoot bij Roda JC is transfervrij en zou graag in Eerste Klasse spelen

Landgenoot bij Roda JC is transfervrij en zou graag in Eerste Klasse spelen

20-04-2016 15:59

Tom van Hyfte is komende zomer gratis op te pikken bij Roda JC. Dat maakt de 29-jarige middenvelder van Roda bekend op de website van zijn managementbureau Forza Sports Group. Onze landgenoot denkt ook aan een transfer naar de Jupiler Pro League.

Van Hyfte maakte dit seizoen als middenvelder zeven competitiedoelpunten. Met zijn 29 jaar is hij een van de oudere spelers in de selectie van Roda. "Mijn leeftijd zal voor clubs mogelijk een probleem kunnen zijn, maar voor mezelf niet", begint Van Hyfte. "Ik hoop zo lang mogelijk door te mogen voetballen."

Hij heeft het goed naar z'n zin in Kerkrade en verlengde een paar maanden geleden zijn contract tot medio 2018. "Maar mijn zaakwaarnemer Tim Vrouwe heeft tijdens die onderhandelingen bedongen dat ik in de zomer zonder transfervergoeding mag vertrekken", aldus de speler. "Dus mocht er iets komen dat interessant is op sportief vlak en voor mijn gezin, dan valt het te overwegen. Ik zit dus in een luxepositie."

Onze landgenoot hoopt nog een keer buiten Nederland te gaan spelen. "Ik zie een buitenlands avontuur zeker zitten, dat lijkt mij wel wat. Graag zou ik nog eens in België op het hoogste niveau spelen. Dit is er in het verleden bijna van gekomen. Tegen het einde van mijn carrière zou ik een ander buitenlands avontuur ook nog wel aandurven, maar dan moet alles op familiaal vlak stabiel zijn."

Van Hyfte begon zijn loopbaan bij KFC VW Hamme en vertrok in 2009 naar Nederlander. Hij speelde vijf seizoenen voor MVV Maastricht voordat hij in 2014 de overstap naar Roda JC maakte.