Samatta aast nadrukkelijk op basisplaats: Ik blijf progressie maken

Samatta aast nadrukkelijk op basisplaats: "Ik blijf progressie maken"

Gepubliceerd: maandag 11 april 2016 om 10:15ma 11-04-2016 om 10:15

De Tanzaniaan Mbwana Samatta maakt een sterke indruk bij Racing Genk, al moet dat voorlopig wel in invalbeurten gebeuren. De basisplaats is voorlopig voor Nikolaos Karelis, maar uiteraard wil Samatta ook graag eens beginnen aan een wedstrijd.

Samatta scoorde tegen Oostende toen hij nauwelijks een minuut op het veld stond. Dat stond een beetje in contrast met Karelis, die heel ongelukkig was in zijn acties. "Natuurlijk hoop ik op meer minuten maar ik stel de ploeg niet op. Dat doet de trainer samen met de technische staf. Ik ben hier sinds de winterstop en ik voel dat ik nog niet top ben. Wel blijf ik progressie maken en leun ik steeds dichter aan bij een basisplaats. Dat voel ik", zegt hij in Het Belang Van Limburg.

Samatta scoort duidelijk heel gemakkelijk, maar hij blijft daar rustig onder. "Een geheim heb ik niet. Ik probeer de opdrachten die de trainer mij meegeeft, zo goed mogelijk in te vullen en vanaf de eerste minuut dat ik op het veld sta, bij de les te zijn."

Eén ding was vrijdag duidelijk: dit Racing Genk kan het nog veel teams moeilijk maken. "We staan nu vierde maar onze ambitie is om nog op te schuiven in de stand. Dat is waar we elke dag hard voor werken op training. Als we zo blijven voortdoen, ben ik ervan overtuigd dat een derde of zelfs tweede plaats mogelijk is. Dan moeten we natuurlijk wel de lijn doortrekken tegen Zulte Waregem."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws