DE VIJF: Wie staat er volgend seizoen onder de lat bij Standard?

DE VIJF: Wie staat er volgend seizoen onder de lat bij Standard?

24-03-2016 18:11

Standard liep Play-Off 1 mis, maar redde het seizoen door ten koste van Club Brugge de Beker van België te veroveren. Met het Europese ticket op zak kan coach Yannick Ferrera tijdens Play-Off 2 bouwen aan zijn selectie voor volgend seizoen. Deze vijf doelmannen kunnen na de zomer wel eens onder de lat staan bij de Luikenaars.

Victor Valdes (Standard Luik)
De Spaanse doelman kwam in de winter op huurbasis over van Manchester United. In Luik werd Valdes uiteraard de eerste keus van trainer Ferrera, maar de voormalige doelman van FC Barcelona haalde nog niet zijn topniveau en kreeg veel kritiek na de match op KV Mechelen. Zijn contract bij Manchester United loopt af en na zijn teleurstellende periode in Engeland wil Valdes daar ook weg. Wellicht wil Standard hem langer aan zich binden, want een sterke Valdes is een aanwinst voor de Jupiler Pro League.

Guillaume Hubert (Standard Luik)
Hubert verloor de concurrentiestrijd van Valdes, maar bij een vertrek van zijn concurrent is de 22-jarige doelman een interessante optie voor Ferrera. Dit seizoen toonde Hubert namelijk al aan dat hij een veelbelovend talent is. De 1,98 meter lange sluitpost stond dit seizoen al 18 matchen in doel bij Standard en hield liefst negen keer zijn doel schoon. De clubleiding zou er dus verstandig aan doen om hem een nieuw contract te geven.

William Dutoit (Sint-Truiden)
Yannick Ferrera nam smaakmakers Jean-Luc Dompé en Junior Edmilson mee van STVV naar Standard. William Dutoit kan wel eens de volgende speler zijn die hem volgt. De 27-jarige Fransman maakte veel indruk bij de Kanaries en lijkt klaar voor een stap hogerop.

Jean-François Gillet (KV Mechelen)
De inmiddels 36-jarige Gillet is geboren in Luik en stond in het verleden al onder contract bij de club uit zijn geboortestad. Gillet kwam eind jaren negentig echter niet verder dan vier duels en vertrok in 1999 naar Italië. Bij KV Mechelen heeft hij aangetoond nog niet versleten te zijn en als beloning neemt Marc Wilmots hem mee naar het EK in Frankrijk. Ex-doelman Oliver Renard, de nieuwe Sportief Directeur van de Rouches, kent hem bovendien nog goed uit hun gezamenlijke periode bij Mechelen.

Robbin Ruiter (FC Utrecht)
De Nederlander is een onbekende naam in België, maar in de Eredivisie is hij al enkele jaren één van de meeste betrouwbare keepers. Na vier seizoenen FC Utrecht lijkt de 28-jarige Ruiter toe aan een nieuwe uitdaging en een overstap naar de Jupiler Pro League kan interessant zijn. Met AZ ligt er wel een kaper op kust.