De jongste coach in Europa moet Welshe eersteklasser redden

De jongste coach in Europa moet Welshe eersteklasser redden

02-03-2016 19:23

Voetbalcoaches, ze komen in alle vormen, maten en leeftijden. Yannick Ferrera werd hoofdcoach bij Charleroi op zijn 32e, de Duitser Julian Nagelsmann deed het met zijn 28 nog vier jaar beter. Maar de jongste voetbaltrainer is Niall McGuinness. Op zijn 24e staat McGuinness al aan het hoofd van Rhyl FC, een Welshe eersteklasser.

Nial McGuinness schopte het uit de jeugdopleiding tot hoofdcoach bij Rhyl FC, de voorlaatste in de Welshe Premier League. Op zich geen opvallend verhaal, ware het niet dat McGuinness amper 24 lentes telt. Dat is een record op het hoogste niveau - niet alleen in het Vereningd Koninkrijk, maar ook in Europa. Dat weet Het Nieuwsblad.

Na 25 speeldagen staat de traditieploeg - ontstaan in 1879 - elfde en voorlaatste met 20 punten - een kloof van zeven punten op de tiende en eerste veilige plek in de Premier League. Rhyl won haar laatste wedstrijd op 23 oktober. Geen makkelijke klus dus voor de jonge coach, maar de onervaren McGuinnes blijft erin geloven. 

"Zolang de redding mathematisch mogelijk is, geloven we erin. Bovendien heb ik mijn vader Lawrence als assistent aan mijn zijde. Hij was erbij toen de club de beker won, kampioen speelde en Europees voetbal haalde. Ervaring genoeg in de staf."