Overzicht EL: Sporting haalt uit, Lazio en Bilbao winnen

22-10-2015 21:48

Naast Anderlecht-Tottenham en Monaco-Qarabag werden er om negentien uur nog heel wat wedstrijden afgewerkt in de Europa League. Sporting Lissabon haalde Skënderbeu door de gehaktmolen en ook Lazio en Athletic Club Bilbao wisten hun wedstrijden te winnen. Een overzicht.

Sporting CP - Skënderbeu 5-1

Al voor de rust was de wedstrijd gespeeld na twee penaltydoelpunten van de thuisploeg. Aquilani scoorde de eerste elfmeter, Montero was degene die de tweede strafschop omzette. Na de rust ging Sporting door op zijn elan en waren het Pereira (2x) en Figueiredo die de score aandiepten tot 5-1. In de slotfase milderde Skënderbeu tot 5-1 na een doelpunt van Jashanica.

Lazio - Rosenborg 3-1

De wedstrijd begon slecht voor de thuisploeg, want na zeven minuten mocht het met zijn tienen verder na een rode kaart voor Mauricio. Het was Matri die, ondanks een mannetje minder, na een halfuur de score opende voor Lazio Roma. 1-0 was ook de ruststand in Rome. Tien minuten na de pauze verdubbelde Anderson de voorsprong van Lazio: 2-0. Twintig minuten voor tijd maakte Soderlund de aansluitingstreffer voor de Noren, maar tien minuten later nam Candreva alle twijfels weg met de 3-1.

Partizan Belgrado - Athletic Club Bilbao 0-2

Het was Garcia die de bezoekers na een dik halfuur op voorsprong bracht. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd nam Benat alle twijfels weg met de 0-2. Dankzij de overwinning komt Bilbao op een gedeelde eerste plaats, samen met Partizan Belgrado. Beide clubs hebben zes op negen.