Oranjehemd droomt nog van Jupiler Pro League: Bij Moeskroen veel meegemaakt

Oranjehemd droomt nog van Jupiler Pro League: "Bij Moeskroen veel meegemaakt"

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2015 om 11:04vr 16-10-2015 om 11:04

Vorig seizoen speelde Benjamin Delacourt nog in Eerste Klasse bij Moeskroen-Péruwelz. Momenteel is actief bij tweedeklasser SK Deinze. Daar is hij gelukkig. Al hoopt de dertigjarige verdediger ooit nog eens te spelen op het hoogste niveau. 

Delacourt kwam via ex-Rode Duivel Geoffrey Claeys terecht bij de oranjehemden. "Ik speelde met Excelsior Moeskroen in eerste klasse waar ik onze T2 Geoffrey Claeys heb leren kennen. Ik hoorde altijd veel lovende kritieken over SK Deinze, dat nu aan een ambitieus project is begonnen. Ik kwam met Moeskroen nog tegen SK Deinze uit en kende hier enkele spelers als Bob Cousin, Frédérique Dindeleux en Samuel Dog. Ik heb niet lang moeten twijfelen om te tekenen", vertelt hij in Het Nieuwsblad

Nu zit hij dus in Tweede Klasse, maar de droom om opnieuw te spelen in Eerste Klasse heeft hij nog niet opgeborgen. "Waarom niet? Ik kwam vorig seizoen met Moeskroen-Peruwelz op het hoogste niveau uit. Ik heb bij die club heel veel meegemaakt, maar koos met Deinze voor iets meer zekerheid. Men moet als sporter altijd het hoogste willen bereiken. Ik voel me zeker nog niet afgeschreven."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws