Speeldag 2 in Champions League zit vol met verrassingen: topclubs gaan onderuit

29-09-2015 22:40

Speeldag twee van de Champions League is begonnen als een dag vol verrassingen. Zo werd AS Roma in Wit-Rusland verrast door BATE Borisov. Ook de Engelse topploeg Arsenal kon in eigen huis niet overtuigen tegen Olympiakos.

Groep E

Groep E had misschien wel de grootste verrassingen van de dag klaar. Op bezoek bij BATE Borisov werd AS Roma verrast door de Wit-Russische ploeg. De Oost-Europese ploeg kwam al na acht minuten op voorsprong door een doelpunt van Igor Stasevich. Filip Mladenovic verdubbelde de score nog geen vier minuten later.

Een kwartier voor rust leek de wedstrijd al gespeeld. Mladenovic zorgde met zijn tweede van de avond voor de 3-0. Het werd uiteindelijk nog 3-2, maar de Romeinen konden toch geen punten pakken. Bij Roma begon Radja Nainggolan in de basis.

Ook Barcelona leek even verrast te worden. De Catalenen moeten duidelijk nog wenen na het verlies van Lionel Messi. Zonder de legendarische Argentijn geraakte Barca bijna niet voorbij het Duitse Bayer Leverkussen. De Duitse ploeg kwam op voorsprong na een doelpunt van Kyriakos Papadopoulos.  Na rust brachten de Catalenen de zaken op orde. Tien minuten voor tijd konden Sergi Roberto en Luis Suarez ervoor zorgen dat Barcelona de winst toch nog thuis kon houden. Een streep door de rekening bij Leverkusen.

Groep F

Ook in Groep F was er een grote verrassing. Het Griekse Olympiakos was te sterk voor de Engelse topploeg Arsenal. In eigen huis gingen de Gunners met 2-3 onderuit tegen de Griekse ploeg. Doelpunten van Felipe Pardo, Konstantinos Fortounis en Alfred Finnbogason zorgden voor de nederlaag.

Bayern Munchen kon echter wel overtuigen. In eigen huis wonnen ze met spraakmakende 5-0- cijfers van Dinamo Zagreb. Vooral, en wie anders, Robert Lewandowski was opnieuw indrukwekkend. De Poolse aanvaller scoorde maar liefst drie doelpunten.

Groep G

Chelsea zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. In de Engelse competitie loopt het al niet lekker, maar ook Europees gaat het niet al te goed. In Portugal werd er met 2-1 verloren van FC Porto. Chelsea, zonder Eden Hazard in de basis, geraakte niet voorbij de Portugese topploeg. Doelpunten van Andre Andre en Maicon zorgden voor het verlies.

Ook nog in groep G kon Dynamo Kiev wel overtuigen. Op bezoek bij het Israëlische Maccabi Tel Aviv was de Oekraïnse club te sterk voor de zwakste ploeg in de groep. Er werd met 0-2 gewonnen dankzij doelpunten van Andriy Yarmolenko en Junior Moraes.