Geen titel voor ex-Buffalo: Ik ben op het goede moment vertrokken bij Gent

Geen titel voor ex-Buffalo: "Ik ben op het goede moment vertrokken bij Gent"

02-09-2015 12:10

De Rode Duivels willen naar het EK 2016 in Frankrijk. Om hun kansen gaaf te houden moeten ze deze week winnen van Bosnië en Herzegovina. De Belgen hebben alvast één geluk. Ervin Zukanovic doet bij de Bosniërs niet mee. De ex-speler van AA Gent vond deze week wel even de tijd om te reageren op zijn vertrek uit België.

Vorig seizoen ruilde de verdediger AA Gent in voor Chievo Verona. Zo werd hij dus geen Belgisch kampioen met de Buffalo's. "De situatie vorig jaar was duidelijk: ik móest AA Gent verlaten", aldus Zukanovic in Het Laatste Nieuws. "Maar ik neem niemand iets kwalijk. Integendeel, ik ben Gent dankbaar, want ik speel nu in de Serie A. Uiteindelijk zijn we er allemaal beter van geworden. Dat ik de titel gemist heb? Dat is het leven. Ik lig achteraf nooit wakker van beslissingen, want alles gebeurt met een reden."

"Ik was er niet bij op het WK - zo'n toernooi maak je misschien maar één keer mee -, maar ik heb vervolgens een topseizoen gespeeld bij Chievo. Ach, ik ben op het goede moment vertrokken bij Gent. Ik had nood aan iets nieuws. Maar ik ben wel blij dat Gent kampioen is geworden. Die club verdient dat. Zeker de voorzitter. Ik wens Gent ook veel geluk toe in de Champions League. Hein Vanhaezebrouck zal ongetwijfeld al een plan hebben."