OFFICIEEL: Anderlecht ontdoet zich van voormalige jeugdinternational
Paars-wit vangt nog mooie som

OFFICIEEL: Anderlecht ontdoet zich van voormalige jeugdinternational

14-08-2015 10:43

Maxime Colin is geen speler van Anderlecht meer. Dat heeft hij zelf bekend gemaakt via zijn Twitter. Zoals verwacht verkast hij naar Brentford, een neo-tweedeklasser in Engeland.

Het vertrek van Colin hing al langer in de lucht, want na Andy Najar en Anthony Vanden Borre was de Fransman pas de derde rechtsback bij Anderlecht. De situatie van de ex-jeugdinternational was uitzichtloos, al mocht hij vorige zondag verrassend nog een helft meedoen tegen AA Gent. Ook toen kon hij echter niet overtuigen, maar toch zal Anderlecht niet rouwig zijn om deze transfer: Van Holsbeeck en co maken namelijk een heel mooie winst op de Fransman.

Hij werd indertijd voor amper 300.000 euro weggehaald bij het Franse Troyes, maar Brentford gelooft kennelijk rotsvast in zijn kwaliteiten en heeft zowaar een bod gedaan van anderhalf miljoen. Dat kon Anderlecht uiteraard niet weigeren. Colin begint enthousiast aan zijn nieuwe voetbalavontuur. "Het is officieel: mijn avontuur bij Anderlecht is voorbij, ik wil jullie nog bedanken", geeft hij de supporters van paars-wit toch nog een pluim.