Anderlecht kuist zijn kern uit: zelfs basisspeler mag opkrassen
Twee stevige contracten worden gedumpt

Anderlecht kuist zijn kern uit: zelfs basisspeler mag opkrassen

04-06-2015 08:03

Anderlecht werd dit seizoen teleurstellend derde, en dus moet er dringend iets gedaan worden aan de zwakke punten in de kern. Daarbij heeft Herman Van Holsbeeck twee belangrijke namen in gedachten.

Fabrice N'Sakala mag deze zomer vertrekken bij Anderlecht: dat meldt Het Nieuwsblad. Nochtans was de Fransman dit seizoen eigenlijk een basisspeler, maar vooral positioneel viel hij regelmatig door de mand. N'Sakala speelde ooit in het nationale beloftenelftal van Frankrijk, maar kon dat talent bij Anderlecht nooit helemaal waarmaken: hij mag dus weg. De eventuele transfer van Ivan Obradovic is hier natuurlijk ook niet vreemd aan, paars-wit ziet duidelijk een mogelijkheid om zich te verbeteren op deze positie. Het avontuur van N'Sakala zal twee seizoenen hebben geduurd.

De tweede vertrekker zal Maxime Colin zijn, die nochtans nog maar één seizoen actief is bij Anderlecht. Colin werd gehaald als een doublure voor Anthony Vanden Borre, maar maakte op het moment van de waarheid steevast een zwakke indruk. Ook Colin doorliep overigens de jeugdreeksen bij Frankrijk, kennelijk is dat dus geen garantie op succes.