Coucke speelt het weer klaar: publiekstrekker komt galawedstrijd spelen

Coucke speelt het weer klaar: publiekstrekker komt galawedstrijd spelen

Gepubliceerd: zaterdag 9 mei 2015 om 13:05za 09-05-2015 om 13:05

In de voorbereiding moeten veel kleinere ploegen het stellen met vriendschappelijke wedstrijden tegen elkaar, maar Marc Coucke ziet het iets groter: het Franse Lille van Divock Origi komt in juli naar het Albertpark. Veel heeft Coucke waarschijnlijk niet moeten bellen, want hij is aandeelhouder bij de Noord-Fransen.

Lille en Oostende zijn allebei ploegen waar het seizoen niet zoals verwacht is gegaan. Oostende is dan wel recent gepromoveerd, toch heeft Coucke coach Frederik Vanderbiest ontslagen wegens teleurstellende resultaten. De ploeg eindigde in de grijze middenmoot en kende dit seizoen nauwelijks hoogtepunten, ook Play-Off 2 is een totale flop. De fans hebben dus snel iets nodig om zich aan op te trekken, de komst van een Franse topclub is dus vooral bedoeld als oppeppertje voor volgend seizoen. Het doet ook wat denken aan de Brugse Metten, de vriendschappelijke wedstrijd die Club Brugge traditioneel vlak voor het seizoen speelt: Lille is ook daar al de tegenstander geweest, net als onder andere Marseille en PSG.

Ook bij Lille gaat het trouwens helemaal niet goed, de ploeg staat amper zevende en heeft zo niet eens recht op Europees voetbal. Voor Coucke is dit dus een voetbalseizoen om heel snel te vergeten, maar toch lijkt hij zin te hebben in volgend jaar. De wedstrijd zal plaatsvinden op 18 juli.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws