'International van Essevee staat op het punt om naar Italië te vertrekken'
Trajkovski kan naar Italië

'International van Essevee staat op het punt om naar Italië te vertrekken'

05-05-2015 09:50

De wens van Aleksandar Trajkovski om naar het buitenland te vertrekken lijkt ingewilligd te worden. De Macedoniër mocht van Zulte Waregem vertrekken bij de club en gaat mogelijk aan de slag in de Italiaanse Serie A.

Volgens Het Laatste Nieuws kan de flankaanvaller een contract tekenen bij Palermo. Hij zou er een verbintenis kunnen ondertekenen van vier of vijf jaar. Een opvallende transfer voor de man die nooit echt heeft uitgeblonken in de Jupiler Pro League.

Dat Trajkovski voor het buitenland kiest is niet echt verrassend. "Ik ben hier al vier jaar. Het is misschien beter dat ik voor een nieuwe uitdaging ga", zei hij begin april in Het Nieuwsblad. "Het liefst zou ik natuurlijk in een grote competitie spelen, in Italië of Spanje of Engeland. Vroeger kon ik niet naar Engeland, nu wel omdat ik al voldoende interlands heb gespeeld."

De Macedonische flankaanvaller werd in 2011 overgenomen van NK Inter Zapresic en was er zijn eerste twee seizoenen bij Zulte Waregem basisspeler. Vorig seizoen werd hij uitgeleend aan KV Mechelen, maar kon hij geen contract versieren. Ook dit seizoen kon Trajkovski, ondanks heel wat speelminuten, niet volledig doorbreken bij Essevee.