Gecontesteerde ref maakt zelf zijn rapport: Ik blijf bij mijn beslissingen

Gecontesteerde ref maakt zelf zijn rapport: "Ik blijf bij mijn beslissingen"

Gepubliceerd: woensdag 8 april 2015 om 16:54wo 08-04-2015 om 16:54

De topper tussen Club Brugge en Standard werd gevoed met enkele opvallende fases. Zo ging Club-verdediger Brandon Mechele wel erg stevig in op Igor De Camargo. Scheidsrechter Alexandre Boucat wees ook tweemaal naar de stip. De Waalse scheidsrechter zegt zelf dat hij een goede wedstrijd gefloten heeft.

De scheidsrechter reageert nu op de enkele van die betwistbare fases. Hij begint met de gevaarlijke tackle van Mechele. "De beelden zijn niet echt duidelijk, maar ik verander niet direct mijn visie. De voet van Mechele belandt op de enkel van De Camargo, maar dat is een onvermijdelijk contact nadat hij de bal speelde. Hij komt er wel aan met gestrekt been, maar plooit die wel nog vlug om zijn voet terug te trekken."

Boucat benadrukt dat hij de bij momenten hevige wedstrijd niet kapot wou fluiten. "We hebben ook geleerd om in de geest van de wedstrijd te fluiten. Anders zou een wedstrijd van dat kaliber met twaalf kaarten eindigen en had de scheidsrechter de match niet onder controle", aldus de scheidsrechter in La Dernière Heure.

Ook het handspel van Andrade, dat aan de basis lag van de tweede penalty, nam Boucat onder de loep."Vrijwillig of niet, niemand kan dat zeggen. Maar de speler neemt een risico en werpt zich in kamikazestijl neer. Het is een atypische beweging. Hij houdt zijn hand niet bij zijn lichaam. Ik blijf bij mijn beslissingen. Er zijn geen aanslagen gebeurd en geen enkele speler is geblesseerd van het veld moeten gedragen worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws