Slachtoffer van Lierse-puinhoop test bij ploeg van wereldster
Ongelukkige Fransman verkast naar Noorwegen

Slachtoffer van Lierse-puinhoop test bij ploeg van wereldster

12-03-2015 14:08

Gekocht worden en meteen daarna horen dat je eigenlijk overbodig bent, bij Lierse kon het dit seizoen allemaal. Florent Hanin werd deze zomer overgekocht van het Portugese SC Braga, maar werd quasi nooit gebruikt en moet nu al een tijdje individueel trainen. Gelukkig is er licht aan het einde van de tunnel: de Fransman kan richting Noorwegen.

Hanin staat in de interesse van het Noorse Stromsgodset, geen onbekende naam in het Europese voetbal. De ploeg is vooral bekend omdat Martin Odegaard er is opgeleid, de wonderboy die op zijn zestiende al een profcontract bij Real Madrid tekende. Buiten Odegaard zien we bij Stromsgodset nog twee bekende namen: Peter Kovacs was ooit actief bij Lierse, zijn spitsbroeder Marvin Ogunjimi is als ex-Rode Duivel natuurlijk nog bekender.

De transfer van de 24-jarige verdediger naar Noorwegen is nog niet helemaal in kannen en kruiken. Eer Hanin er een contract kan tekenen moet hij eerst een testperiode doorlopen, maar die doet hij graag als hij daarmee onder zijn contract bij Lierse uit kan. Stromsgodset is bovendien een club die in Noorwegen elk jaar voor de titel speelt: vorig jaar bleef het evenwel steken op een vierde plaats.