Is er toch een (weinig fraaie) reden voor de bankzittersrol van Kompany?
Te nemen met een kilo zout? Of eerder: waar rook is, is vuur?

Is er toch een (weinig fraaie) reden voor de bankzittersrol van Kompany?

11-03-2015 08:27

Denk je dat het bankzittersstatuut van Vincent Kompany oud nieuws in Engeland na de vele steunbetuigingen van ploegmaats? 'Think again'. 'The Mirror' pakt woensdag uit met een interne keuken-verhaal van jewelste.

Volgens de sportpagina's van de Engelse krant zou Kompany's plaats op de bank van vorige week tegen Leicester City een disciplinaire oorzaak hebben. De Mirror meent te weten dat Kompany tijdens de rust van de uiteindelijk verloren wedstrijd tegen Liverpool in alle staten was. De aanvoerder van Manchester City en de Rode Duivels ging opzichtig in de fout bij het eerste tegendoelpunt, al was dat na een moeilijke terugspeelbal op hem.

Toen middenvelder Fernandinho Kompany vlakaf met de vinger wees tijdens de rust, ging Kompany volledig door het lint. Volgens het tabloid probeerde trainer Manuel Pellegrini de Belg zelf te bedaren, maar weigerde die om te kalmeren. Een interne bron claimt dat ploegmaats vreesden dat het tot een handgemeen zou komen in de kleedkamer. Kompany en Fernandinho kregen allebei de wedstrijd tegen Leicester om af te koelen. Er is nog niet geweten of beide mannen er tegen Burnley dit weekend wel weer bij zijn.