Preud'homme twijfelt nog over wie hij tegen Kortrijk laat keepen
Trainer van Club Brugge staat voor keuze

Preud'homme twijfelt nog over wie hij tegen Kortrijk laat keepen

06-02-2015 20:35

Zondag staat KV Kortrijk - Club Brugge op het programma. Tegen de Kerels kan Michel Preud'homme terug een beroep doen op Mat Ryan. De doelman keerde met de Asian Cup terug uit zijn thuisland Australië. Toch is het niet zeker of Preud'homme een beroep doet op zijn vaste nummer één.

De afgelopen weken verdedigde Vladan Kujović het doel van Club Brugge. Mogelijk doet hij dat tegen KV Kortrijk weer, want Preud'homme heeft nog lichte twijfels over Ryan. "Als hij klaar en fit is, neemt Mat weer zijn plaats in doel in. We zullen zaterdagnamiddag definitief uitsluitsel hebben of hij zijn inspanningen op de Asian Cup, het uur- en vooral immens temperatuurverschil goed heeft verteerd. Zoals ik Ryan al twee dagen aan het werk zag, zou dat geen problemen mogen opleveren", aldus Preud'homme op de site van Club Brugge.

"Onze doelman heeft natuurlijk het grote voordeel over een uitstekende conditie te beschikken. Daarbovenop werden in zijn thuisland twee waardevolle prijzen in de wacht gesleept. Australië werd Aziatische kampioen – of bij ons het equivalent van Europees kampioen worden – en hij werd uitgeroepen tot ‘beste doelman van het toernooi’. Bundel dat allemaal samen en de boost aan zelfvertrouwen is onbeschrijfelijk groot. Dan voel je geen vermoeidheid."

Het geval Dierckx

Over de andere twijfelgevallen wou de trainer nog het volgende kwijt: "Felipe Gedoz klaagt over enige last in de liesstreek, maar raakt vermoedelijk wel speelklaar. Lior Refaelov zal er nog niet bij zijn. Zijn hamstringsblessure is nog niet voldoende geheeld. Nader onderzoek wees uit dat bijhorende rugpijnen het genezingsproces vertragen. Obbi Oulare sluit zaterdagnamiddag bij de groep aan en dat is voor Dario van den Buijs het geval. Om alle misverstanden uit de weg te ruimen: Tuur Dierckx is voor de wedstrijd in Kortrijk wel degelijk inzetbaar."