Vijf doelpunten tegen Vitesse niet enige goede nieuws voor Besnik Hasi
Tielemans en Alvarez krijgen een pluim van hun trainer Besnik Hasi

Vijf doelpunten tegen Vitesse niet enige goede nieuws voor Besnik Hasi

10-01-2015 12:31

Versterkingen zijn er nog niet, maar Anderlecht roeide tegen Vitesse met de riemen die ze hebben en dat was voldoende voor een 5-0 overwinning. Genoeg positieve punten voor Besnik Hasi om te belichten.

Anderlecht testte een systeem uit met de punt op het middenveld naar achteren, met Youri Tielemans meer in de rol van box to box-speler. "Fysiek is Tielemans wel goed, maar ik vraag hem om meer volume in zijn spel te brengen en dat heeft hij in deze match ook gedaan", analyseert de trainer in Het Laatste Nieuws. "De eerste twintig minuten waren niet goed, maar toen zijn we pressing gaan zetten. Het middenveld was eerst even aanpassen, maar daarna hebben ze het goed gedaan."

Hasi merkte nog een lichtpunt in de vlotte overwinning. Het 17-jarige Colombiaanse supertalent Oswal Alvarez - bijnaam 'El Gordo' door zijn kleine, stevige postuur - zit al sinds 2012 bij Anderlecht, maar zag zijn ontwikkeling geremd door een aanhoudende blessurelast. Tot nu. "Oswal speelde niet op zijn beste positie. Vanaf de linkerflank deed hij de Vitesse defensie wel pijn met zijn acties, snelheid en kracht.

"Hij doet nu al twee maand alles mee. Hij is nog jong, maar hij heeft snelheid en kracht. Ik reken op hem en ik ga hem zeker kunnen gebruiken in bepaalde wedstrijden", aldus Hasi, die afgelopen week nog zijn vrees uitte om jonge talenten te vroeg op te branden.