Goed/fout: dolle doelpunten, tragische truitjessoap en een arm Anderlecht
In deze rubriek op VoetbalPrimeur.be bespreken we elke speeldag wat goed en wat fout ging op de Belgische velden.

Goed/fout: dolle doelpunten, tragische truitjessoap en een arm Anderlecht

08-12-2014 16:44

Goed/fout: In deze rubriek op VoetbalPrimeur.be bespreken we elke speeldag wat goed en wat fout ging op de Belgische velden. Opvallend op speeldag 18 waren dolle doelpunten, een tragische truitjessoap en een arm Anderlecht.

Goed

1. Sterke Storm
Vier seizoen geleden kwam er een 20-jarige talentvolle aanvallende speler naar Club Brugge. Hij speelde goed, maar wist iets te weinig te scoren om een vaste basisplaats te veroveren. Een jaar later verschoof Thomas Meunier naar de rechtsback en ondertussen is hij zelfs international. Wie gisteren Nikola Storm zijn flank zal afdweilen toen hij onverwacht moest depanneren op de rechtsback moet ongetwijfeld de vergelijking gemaakt hebben. Het lijkt ons alleszins de moeite om door de vele blessures het experiment donderdag Europees nog een over te doen.

2. Dolle doelpunten
Het is niet de eerste keer dit jaar, maar de fans op de Belgische velden werden opnieuw verwend met enkele mooie doelpunten. David Destorme opende het weekend veelbelovend, Dorge Kouemaha toonde met zijn omhaal dat hij nog niets verleerd is en Victor Vazquez en James Troisi zorgden zelfs voor twee pareltjes in enkele minuten.


3. Mooi Moeskroen
Met zeven wedstrijden zonder zege kende het geroemde Moeskroen – Péruwelz een mindere periode, maar sinds kort wordt weer vlot gescoord en worden er weer punten gepakt. Ondanks de extra-sportieve problemen en onzekere toekomst pakte de Waalse club de scalp van Anderlecht met dominant oogstrelend voetbal. Ondanks alles blijft de club vaak een genot om naar te kijken.

Fout

1. Berustend Brugge
Club Brugge speelde tegen Zulte-Waregem opnieuw met vuur. Het kwam met een gelukje snel op voorsprong en leek ineens nog weinig zin te hebben om door te spelen. Een oud euvel bij de leider want ook de enige nederlaag van het seizoen tegen KV Mechelen kwam er op die manier. Michel Preud’homme leek er verandering in gebracht te hebben, maar tegen Zulte-Waregem was het toch weer bijna prijs.

2. Tragische truitjessoap
Er werd zondag een nieuw saga geschreven in de truitjessoep die zich dit seizoen afspeelt in de Jupiler Pro League. De grensrechter zou bij buitenspelfases moeite hebben met de witte streep op de zijkant van de truitjes van zowel Charleroi als Standard waardoor de uitclub eerst het rode plakband en later de rode spuitbus uit een lokale garage moest boven halen om aan de wedstrijd te mogen beginnen. Misschien is het een idee om dergelijke zaken op voorhand te bespreken onder de scheidsrechters als we ons niet wekelijks belachelijk willen maken.

 


3. Arm Anderlecht
Dat Moeskroen – Péruwelz zo dominant was tegen de landskampioen ligt deels aan de Waalse club, maar ook aan een heel slecht Anderlecht. Meer dan honderd jaar geleden schreef August De Winne het boek ‘Arm Vlaanderen’. Bij Paars-Wit mogen ze van geluk spreken dat de schrijver niet bij hen langs komt. De onverwachte titel vorig seizoen en de goede Europese campagne verbloemen problemen die al enige tijd blijven sluimeren bij Anderlecht. De ploeg is financieel rijk, maar op andere vlakken arm.