Italiaanse wereldkampioen komt uit pensioen en voegt zich bij sterrenensemble
Nesta (38) voegt zich tot einde seizoen bij Chennaiyin FC in India

Italiaanse wereldkampioen komt uit pensioen en voegt zich bij sterrenensemble

28-11-2014 13:31

Alessandro Nesta heeft zijn schoenen weer uit de kast gehaald. De 38-jarige verdediger gaat voetballen bij het Indiase Chennaiyin FC, waar hij een aantal andere voormalige sterren treft.

Nesta stopte in oktober 2013 als speler van het Canadese Montreal Impact met voetballen. De legende van Lazio en AC Milan vond het welletjes geweest, maar gaat een jaar later toch weer verder. Speler-coach Marco Materazzi van Chennaiyin FC kon de centrumverdediger overhalen naar de nieuwe Indiase Super League te komen.

'De Italiaanse legende Alessandro Nesta heeft zich voor de rest van het seizoen bij Chennaiyin FC gevoegd', meldt de club via de officiële kanalen. 'Hij is opgeroepen door de club uit Chennai, volgend op een paar blessures bij sleutelspelers. Nesta komt uit zijn pensioen, nadat hij zijn laatste competitieve wedstrijd speelde in de Major League Soccer voor Montreal Impact in 2013.'

Nesta voegt zich in India bij de huidige koploper, die naast Materazzi ook Mikaël Silvestre en Eric Djemba-Djemba in de gelederen heeft. De routinier won in zijn carrière al vele prijzen, waaronder twee keer de Champions League met AC Milan en het WK voetbal in 2006 met Italië.