Ex-speler STVV haalt uit naar het bestuur: Ze speelden met mijn voeten
Voormalige Kanarie woest op zijn ex-ploeg

Ex-speler STVV haalt uit naar het bestuur: "Ze speelden met mijn voeten"

20-11-2014 17:41

Tussen Giel Deferm en STVV komt het waarschijnlijk nooit meer goed. Deferm doet in Het Belang Van Limburg een boekje open over zijn ex-ploeg, die er volgens hem heel achterbakse praktijken op nahielden.

Deferm speelde maar liefst acht seizoen bij de 'Kanaries', maar heeft geen goed woord over voor het bestuur. "Ze hebben bij Sint-Truiden met mijn voeten gespeeld. Dat begon vorig jaar in de zomer al. Ze wilden me verlappen aan Ujpest. Daarna had ik op Sclessin een gesprek met Duchâtelet. Ik moest voor Carl Zeiss Jena (Duitse vierdeklasser nvdr.) kiezen. Neen dus".

Ondanks de ruzies tussen Deferm en het bestuur speelde hij begin vorig seizoen aardig wat wedstrijden. Uit pure noodzaak weliswaar, want zijn concurrenten Dimitri Daeseleire en Alessandro Iandoli waren niet fit. Daarna verdween hij in de vergetelheid: "Ik denk dat trainer Yannick Ferrera er mij nog graag bij had. Maar de voorzitter bleef dat tegenhouden. Als ik onderhandelde zonder manager en vijftig procent inleverde, mocht ik blijven. Ik had nochtans niet het gevoel dat ik zoveel verdiende. Als er geen vertrouwen is, kan je beter gaan."

Nu gaat het terug beter met Deferm: hij kreeg een contract bij Lommel United en kan vrijdag revanche nemen tegen zijn ex-ploeg. Een terugkeer naar het oude nest lijkt niet waarschijnlijk.