Paars-wit legt Defour geen extra sanctie op na obsceen gebaar tegen Lierse

Paars-wit legt Defour geen extra sanctie op na obsceen gebaar tegen Lierse

15-09-2014 09:50

Anderlecht heeft beslist om Steven Defour geen extra sanctie op te leggen voor het gebaar dat hij maakte na de competitiewedstrijd tegen Lierse. Volgens manager Herman Van Holsbeeck zijn er verzachtende omstandigheden die een extra sanctie niet nodig maken.

In het duel tegen Lierse greep Steven Defour na afloop van de wedstrijd naar zijn edele delen. Een gebaar dat bedoeld was voor de bank van de Pallieters. Toch krijgt de middenvelder geen extra sanctie opgelegd van de staf van paars-wit.

"Ik heb gisteren contact genomen met Steven, hij heeft daarbij zijn excuses aangeboden", vertelt Van Holsbeeck aan Het Nieuwsblad. "Maar ik heb ook meteen gezegd dat ook de mensen van Lierse zich moeten gedragen."

"Ik laat me vertellen dat hij een pv heeft gekregen van Binnenlandse Zaken. We zullen afwachten wat de sanctie daarbij wordt, en indien nodig zullen we hem bijstaan bij zijn verdediging als die straf buiten proportie blijkt. Kijk, we weten dat Steven een winnaarsmentaliteit heeft, dat appreciëren we ook in hem. Hij is nu over de schreef gegaan, maar dat weet hij zelf goed genoeg. Dan is een extra straf niet nodig."

Ook voor voorzitter Roger Vanden Stock is een extra straf niet nodig. "Steven mag zoiets niet doen. Maar hij werd duidelijk geprovoceerd. En dan spelen de twee onterecht afgekeurde doelpunten nog een grote rol."