Waasland-Beveren stunt met komst dure Kroatische international
Pescara betaalde twee jaar geleden vier miljoen euro voor Vukusic

Waasland-Beveren stunt met komst dure Kroatische international

Gepubliceerd: woensdag 13 augustus 2014 om 14:22wo 13-08-2014 om 14:22

Waasland-Beveren heeft een nieuwe spits beet. De fusieploeg huurt de Kroatische spits Ante Vukusic voor een jaar van Pescara Calcio. Dat lieten de Waaslanders weten via hun website. 

De 23-jarige spits brak al op jonge leeftijd door bij Hajduk Split in zijn thuisland. Hij was er goed voor 36 doelpunten in 84 competitiewedstrijden en verzamelde speelminuten in de Europa League.

In de zomer van 212 betaalde het Italiaanse Pescara om en bij de vier miljoen euro voor de spits. De aanpassing aan de Serie A verliep echter niet van een leien dakje en in februari 2014 werd de Kroaat uitgeleend aan het Zwitserse Lausane Sport, waar hij vier keer scoorde.

De spits doorliep de jeugdreeksen van de Kroatische nationale ploeg en speelde zelfs al een wedstrijd voor het Kroatische A-team. Op 15 augustus 2012 speelde hij mee tegen Zwitserland. 

Bij Waasland-Beveren moet de beloftevolle spits de doelpuntenproductie de hoogte injagen. In drie competitiewedstrijden kwamen de Waaslanders niet verder dan één doelpunt, dat weliswaar meteen een eerste punt opleverde. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws