Ik had me mijn eerste confrontatie met Van Gaal anders voorgesteld
"Onder de vorige coach, David Moyes, was afgesproken dat ik wel mee mocht"

"Ik had me mijn eerste confrontatie met Van Gaal anders voorgesteld"

19-07-2014 11:07
6

De komst van Louis van Gaal bij Manchester United zorgt niet bij iedereen voor vrolijke gezichten. Marnick Vermijl baalt flink na de eerste ontmoeting met zijn nieuwe manager.

Vermijl dacht dat hij met Manchester United op trainingskamp mocht naar Amerika, maar Van Gaal drukte die hoop afgelopen week de grond in. "Een grote ontgoocheling", zegt de ex-NEC'er in de kranten van Het Mediahuis. "Onder de vorige coach, David Moyes, was afgesproken dat ik wel mee mocht."

"Van Gaal nam me donderdag apart. Hij zei dat hij een beperkte groep zou meenemen naar de VS, twee spelers per positie. In mijn geval zijn dat Rafael en Chris Smalling op de rechtsachter. "Ik zou je kunnen meenemen, maar dan ga je toch geen minuut spelen", zei Van Gaal. Ik had me mijn eerste confrontatie met Van Gaal anders voorgesteld."

De 22-jarige Vermijl zoekt per direct naar een nieuwe club. "Van Gaal zei dat ik keihard moest blijven werken, dat in het voetbal alles heel snel kan veranderen. Maar na mijn goed seizoen bij NEC wil ik absoluut spelen", besluit hij.