Anderlecht recht de rug tegen Cercle Brugge, maar heeft Deense zorgen

24 april - 22:24 Laatste update: 22:33
44

Na de 2-1 nederlaag tegen KRC Genk heeft RSC Anderlecht woensdag voor eigen publiek opnieuw gewonnen. Paars-wit versloeg Cercle Brugge met 3-0. Een avond zonder kopzorgen was het evenwel niet voor Anderlecht, want Anders Dreyer en Kasper Schmeichel vielen geblesseerd uit.

Het verschil van Anderlecht thuis en uit was woensdag weer te merken in het Lotto Park. Cercle Brugge hield een halfuur stand in Brussel, maar daarna klaarde Anderlecht de klus in twee minuten tijd.

Eerst pakte Leoni in de zestien van Cercle Brugge uit met een pirouette en een handige afwerking om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Daarna profiteerde Anderlecht van een slechte terugspeelbal van de bezoekers. Dolberg bediende Dreyer en die tikte simpel binnen. Meteen daarna viel de doelpuntenmaker geblesseerd uit.

Anderlecht keerde dus met 2-0 voorsprong terug na de rust, maar zonder Schmeichel. De Deense doelman nam na de rust plaats op de bank bij Anderlecht. Hierdoor kon/moest Coosemans zijn debuut maken bij Anderlecht. De blessure van Schmeichel leek mee te vallen. Voor Dreyer lijken de zorgen groter.

Ook na de rust had Anderlecht de touwtjes stevig in handen. Toen Warleson in de fout ging, kon Leoni simpel zijn tweede doelpunt van de avond maken. Cercle Brugge kwam nadien niet meer in de buurt van Coosemans. Anderlecht pakte zo simpel de drie punten tegen Cercle Brugge.

Zondag kijken de twee ploegen elkaar wederom recht in de ogen. Anderlecht gaat dan op bezoek in het Jan Breydelstadion. Anderlecht staat momenteel aan de leiding met 41 punten. Daarna volgt Club Brugge met 39 punten. Blauw-Zwart haalde het woensdag van KRC Genk. Union staat momenteel derde met 35 punten, maar speelt donderdag nog tegen Royal Antwerp FC.