Geen Schmeichel meer bij Anderlecht, Coosemans debuteert voor paars-wit

Geen Schmeichel meer bij Anderlecht, Coosemans debuteert voor paars-wit

24 april - 21:48
4

In volle titelstrijd debuteerde er woensdag een speler voor RSC Anderlecht. Het was geen jeugdspeler, maar wel de 31-jarige doelman Colin Coosemans.

Bij Anderlecht begon Kasper Schmeichel woensdag in de basis tegen Cercle Brugge. Maar na de rust keerde de Deen niet terug tussen de palen. De vaste doelman van paars-wit nam plaats op de bank. Wat er juist aan de hand was met Schmeichel is niet duidelijk. Het klonk al snel dat de doelman uit voorzorg gewisseld werd.

Blessure Dreyer
Eerder in de match verloor Anderlecht al Anders Dreyer. Hij leek last te hebben van de hamstrings. Voordien had Dreyer voor de 2-0 ruststand gezorgd na de openingsgoal van Theo Leoni. Bij Anderlecht liggen ook al Thorgan Hazard en Yari Verschaeren in de lappenmand.

Debuut Coosemans
Na het uitvallen van Schmeichel nam Coosemans plaats tussen de palen bij Anderleccht. In de zomer van 2021 sloot de doelman zich aan bij paars-wit. Sindsdien fungeerde hij als tweede of derde keeper. Bij RSCA Futures speelde hij enkele matchen, maar nog nooit speelde het voormalige jeugdproduct voor de A-ploeg van Anderlecht.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.