Tissoudali sluit zich aan bij eerdere kritiek op Stayen: Dit veld is een drama

Tissoudali sluit zich aan bij eerdere kritiek op Stayen: "Dit veld is een drama"

24 april - 14:42
2

Het werd een uitstekende dinsdagavond voor KAA Gent. Terwijl eerste achtervolger KV Mechelen punten liet liggen bij Standard Luik (0-0), zette het zelf zonder al te veel glans het uitduel bij Sint-Truiden naar de hand (0-2). Tarik Tissoudali reageerde opgelucht, want over het terrein kwamen (nog maar eens) klachten.

Het kunstgras van Stayen is al niet erg geliefd gebleken en ook Tissoudali heeft zich nu in het rijtje criticasters geschaard. Eerder dit seizoen spuwde onder meer Toby Alderweireld (Royal Antwerp FC) al zijn gal. "Het is belangrijk dat we wonnen, het is moeilijk om hier te spelen. Het kunstgras is moeilijk, dit veld is een drama", kan Tissoudali geen ander woord bedenken bij Sporza.

Ondanks die povere omstandigheden was de Marokkaanse aanvaller niet blind voor de matige prestatie van zijn ploeg. Gent scoorde vooral op de juiste momenten, zoals Tissoudali zelf deed vlak voor rust. "Efficiëntie was het verschil, zij hadden meer kansen", geeft hij toe.

In de stand van de Europe Play-Off telt Gent nu zes punten voorsprong op KV Mechelen. Zaterdagavond kunnen De Buffalo's een nieuwe stap zetten tegen KVC Westerlo. "De overwinning geeft vertrouwen, nu spelen we thuis voor onze eigen fans op ons goede veld. We hopen de laatste wedstrijden nog te spelen voor Europa", besluit Tissoudali.