Onana juicht terwijl Sels en Origi balen: Everton pakt levensbelangrijke driepunter tegen Nottingham Forest

Onana juicht terwijl Sels en Origi balen: Everton pakt levensbelangrijke driepunter tegen Nottingham Forest

21 april - 16:36 Laatste update: 19:47

Everton FC - met Amadou Onana op de bank - pakte zondagnamiddag een levensbelangrijke driepunter tegen Nottingham Forest FC. De Toffees wonnen de wedstrijd met 2-0, dankzij doelpunten van Idrissa Gueye en Dwight McNeil. Matz Sels en Divock Origi zien op die manier Luton Town en het Burnley FC van Vincent Kompany dichterbij komen. 

Everton gingen eerder deze week nog 6-0 onderuit tegen Chelsea en wouden tegen Nottingham het tij doen keren. En met succes. Vlak voor het halfuur slaagde Idrissa 'Gana' Gueye erin om de thuisploeg op voorsprong te zetten met een knappe plaatsbal in de linkerbenedenhoek. 

Ondanks Nottinham Forest in het begin van de match nog af en toe kon dreigen, slaagden ze er na de openingstreffer een hele tijd niet meer in het doel van Jordan Pickford te bereiken. Toch moest de nationale doelman van Engeland plots uitpakken met een schitterende reflex op poging van Chris Wood, van wel érg dichtbij. Forest maakte nog aanspraak op een strafschop, nadat het hands claimde van Ashley Young, maar zowel scheidsrechter Taylor als de VAR zagen er geen graten in. Ook kort nadien kwam Young goed weg na een contact met Gio Reyna binnen de eigen zestien. 

Terwijl Rode Duivel Divock Origi zich stilaan klaarmaakte om - onder luid boegeroep gezien z'n Liverpool-verleden - in te vallen, maakte Dwight McNeil de verlossende 2-0 voor de Toffees. Doelman Sels viel opnieuw weinig te verwijten. In het absolute slot zouden Everton-spits Beto en Forest-middenvelder Morgan Gibbs-White nog met de hoofden lelijk tegen elkaar botsen. Gibbs-White leek oké te zijn, maar Beto moest na enkele minuten met een draagberrie naar de kant. Hij stak wel z'n duim even in de lucht naar het thuispubliek. De wedstrijd eindigde op 2-0. 

Everton doet zo een uitstekende zaak in de stand. Ze zien met 30 punten op de teller een klein kloofje ontstaan met Nottingham, die achterblijven met 26 punten. Op hun beurt voelen ze Luton Town en Burnley FC in de nek hijgen met respectievelijk 25 en 23 punten. De degradatiestrijd lijkt lang nog niet gestreden te zijn in de Premier League

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.