Antwerp weet weer wat winnen is en verpest verjaardagsfeest van Cercle

Antwerp weet weer wat winnen is en verpest verjaardagsfeest van Cercle

21 april - 15:28 Laatste update: 15:31
30

Het werd een bijzonder potige pot voetbal, maar eentje zonder écht goed voetbal. Royal Antwerp FC en vooral het jarige Cercle Brugge maakten er een slachtveld van. Maar een winnaar kregen we uiteindelijk wel. Het was Antwerp dat de driepunter wist te pakken en met 0-1 wist te winnen.

Cercle Brugge was dit seizoen al van flink wat ploegen een heuse luis in de pels. Ook op het jubileumfeest maakte het het Antwerp ook behoorlijk lastig. De eerste kans was echter voor de bezoekers, maar Vincent Janssen wist een uitstekend keepende Warleson niet te verslaan.

Het spel zelf was nauwelijks om aan te zien, met flink wat rommelig voetbal. Antwerp liet zich te veel meeslepen en wist amper een kans te creëren.  Janssen probeerde het nog met een zwak schot en claimde nog een strafschop. Die kreeg het echter niet.

Uiteindelijk nam Cercle het volledige initiatief over en kreeg het via Denkey een uitstekende mogelijkhed om tot scoren te komen. De topscorer hoefde alleen maar binnen te tikken, maar... miste de bal volledig. Even later krulde een hard schot van Van Der Bruggen net langs de kruising - het scheelde maar een haar.

Na de rust toonde Antwerp een ander gezicht. Het speelde beter onder de druk uit en wist voor wat gevaar te zorgen via Ejuke. De creatieve vleugelspeler stuitte op Warleson na een uur spelen, maar kwam uiteindelijk tot een verdiende voorsprong. De Nigeriaan verraste Warleson en kreeg de bal voorbij de Braziliaan: 0-1.

Cercle zette daarna nog aan, maar Antwerp hield stand. De Great Old springt zo weer over Cercle naar de vijfde plek.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.