Man City kan weer glunderen na tik in CL: Het was mentaal heel zwaar

Man City kan weer glunderen na tik in CL: "Het was mentaal heel zwaar"

20 april - 23:00

Nathan Aké is trots op de veerkracht die Manchester City zaterdagavond heeft getoond in de halve finale van de FA Cup. De Nederlander schakelde met zijn ploeg Chelsea uit, een paar dagen nadat The Citizens zelf uit de Champions League vlogen. 

"We verloren een hele zware wedstrijd woensdag helaas op penalty's. Dan moet je een paar dagen later hier naartoe om een hele belangrijke wedstrijd te spelen. Mentaal en fysiek was het zwaar, maar ik denk dat we heel trots kunnen zijn op wat we vandaag hebben laten zien", reageert Aké bij Ziggo Sport. 

"Het was niet makkelijk vandaag. Je zag veel spelers die vermoeid waren, dat zag je in ons spel. Af en toe slordige momenten, verdedigend en aanvallend. Ik was een van de frissere, maar alsnog was het een hele zware wedstrijd. Daardoor denk ik dat dit extra mooi is vandaag. Na zo'n tik op woensdag hier komen en zo'n wedstrijd neer te zetten. We hebben gevochten en de finale gehaald."

Aké is blij dat City ook kan 'knokken', als het met verzorgd spel niet altijd lukt. "Dat moet ook. Elk seizoen zijn er momenten geweest waarop het niet makkelijk was en dat het niet alleen gaat om mooi voetbal. Soms moet je je hart eruit rennen en alles geven. We hebben nog zeven wedstrijden in de competitie en de finale van de FA Cup, dus we kunnen er nog een mooi seizoen van maken."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.