Superlatieven voor Debast: “Hij kan dingen die niemand anders kan in België”

Superlatieven voor Debast: “Hij kan dingen die niemand anders kan in België”

19 april - 21:27 Laatste update: 23:44
30

Zeno Debast is geschorst voor de topper tegen KRC Genk. Anderlecht en coach Brian Riemer zullen het zonder de Rode Duivel moeten doen. Riemer sprak met Het Nieuwsblad over de situatie.

Riemer stak zijn lof niet onder stoelen of banken. “Zeno kan dingen die niemand anders in België kan. Hij moet nog sterker worden en ervaring opdoen, maar volgens mij wordt hij ooit één van de beste verdedigers ter wereld”, citeert Het Nieuwsblad de oefenmeester van RSC Anderlecht.

Anderlecht zal Debast missen, maar Riemer heeft zijn vervanger al klaar. “Uiteraard zullen we hem dus missen. Maar met Gattoni hebben we wel een goeie vervanger achter de hand. Hij vroeg zich af of er hier wel plaats was voor hem, doordat we Zeno en Jan (Vertonghen, red.) al hadden, maar we zullen hem goed kunnen gebruiken.”

Volgens Riemer is Gattoni klaar voor de belangrijke wedstrijd. “Federico heeft meer dan honderd wedstrijden gespeeld voor San Lorenzo in een moeilijke competitie als de Argentijnse. Hij heeft dus ervaring en kan met grote wedstrijden omgaan. In Argentinië gaat het publiek, met alle respect, nog heviger tekeer dan in België. Zaterdag wordt een belangrijke wedstrijd, voor ons maar ook voor Genk.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.