Hazard met hartverscheurend verhaal: ''Vroeg ploeggenoten me niet aan te spelen''

Hazard met hartverscheurend verhaal: ''Vroeg ploeggenoten me niet aan te spelen''

17 april - 17:30 Laatste update: 17:34
4

Eden Hazard heeft het erg zwaar gehad in de nadagen van zijn voetbalcarrière. In gesprek met Play Sports vertelt de Rode Duivel over het moment dat hij al zijn zelfvertrouwen verloor en zelfs niet meer in het spel betrokken wilde worden.

Op 32-jarige leeftijd stopte Hazard met voetballen. Een keuze die hij moest maken voor zijn eigen gemoedstoestand. "Op een gegeven moment vroeg ik aan ploeggenoten of ze me niet meer de bal wilden geven'', aldus Hazard die zijn zelfvertrouwen verloor.

Hazard zat er erg mee dat zijn lichaam niet meer deed wat hij eerst wel kon. "In mijn hoofd was het voorbij. Ik was mezelf niet meer. Daarvoor was ik iemand die altijd de bal wilde, daarom ben ik ook gestopt. Het ging niet meer. Mentaal was het zwaar." De Rode Duivel maakte in 2019 de overstap van Chelsea naar Real Madrid voor 115 miljoen euro, maar in Spanje is de dribbelaar nooit zichzelf geweest.

Hazard speelde in totaal 126 interlands voor de Rode Duivels. De linksbuiten kwam tot 33 goals tijdens die interlands.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.