Bayer Leverkusen schrijft historie en onttroont Bayern, kroon op werk Alonso

Bayer Leverkusen schrijft historie en onttroont Bayern, kroon op werk Alonso

14 april - 19:21
8

Duitsland heeft na elf opeenvolgende landstitels voor Bayern München een nieuwe kampioen. Bayer Leverkusen won zondagavond met 5-0 van Werder Bremen door goals van Victor Boniface, Granit Xhaka en Florian Wirtz en is daardoor officieel Meister.

Leverkusen zorgt voor een primeur: nog nooit werd Die Werkself kampioen van Duitsland. De club rekent daarmee af met de plagerige bijnamen 'Vizekusen' en 'Neverkusen', verwijzend naar de vijf seizoenen waarin Bayer Leverkusen als tweede eindigde in de Bundesliga.

Met succescoach Xabi Alonso aan het roer en Kossounou (ex-Club Brugge) en Boniface (ex-Union) in de basis snoerde Leverkusen dit seizoen iedereen de mond. De ongekende zegetocht van de ongenaakbare kampioen eindigde zaterdag met een thuiszege op Werder Bremen. Bij de bezoekers stond Lynen op het middenveld.

Al voor het eerste fluitsignaal was het één groot feest in Leverkusen - en Alonso en de zijnen maakten het in de daaropvolgende 90 minuten helemaal waar. Het eerste matchpoint werd meteen benut door de kampioensploeg, die scoorde via Boniface, Xhaka en Wirtz (tweemaal). Na de 4-0 in minuut 83 kwam het al tot een kleine pitch invasion.

Sinds 2013 liet Bayern München alleen de kruimels over voor de concurrentie in Duitsland, maar dit seizoen brak de wisselvalligheid het team van Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui op. Vorig seizoen wist Bayern de titel nog op wonderbaarlijke wijze af te troggelen van Borussia Dortmund. Dit jaar zat dat er geen moment in.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.