Enerverende match tussen STVV en Standard eindigt na 105 minuten in gelijkspel

12 april - 22:51
6

STVV en Standard verdelen de punten op Stayen. In een zeer boeiende match speelden De Kanaries en De Rouches met 3-3 gelijk. Beide ploegen hebben op voorsprong gestaan. Namens STVV scoorden Eric Junior Bocat, Adriano Bertaccini en Fatih Kaya. Namens Standard wisten William Balikwisha eenmaal en Wilfried Kanga tweemaal te scoren.

STVV kreeg Standard op bezoek op Stayen. Na vier minuten spelen was het al raak voor De Kanaries tegen De Rouches. Ryotaro Ito wist zich vrij te dribbelen en bereikte vervolgens Bocat. Bocat kon de bal rustig aannemen en wist de baal via de paal binnen te werken.

Standard had niet lang nodig om te antwoorden. Vijf minuten na het doelpunt van STVV was het Wilfried Kanga die de bordjes weer gelijkzette. Cihan Canak zijn poging werd nog gestopt door Suzuki, maar Kanga wist de rebound binnen te werken voor Standard.

Er kwamen kansen over en weer tussen Standard en STVV, maar in de eerste helft wisten beide ploegen niet meer te scoren. STVV en Standard gingen rusten bij een 1-1 gelijkspel.

De tweede helft was van start gegaan en in de 52e minuut greep de VAR in nadat het erg druk was in het zestienmetergebied van Standard. Het leek erg licht, maar Sahabo raakte de voet van Smets die vervolgens naar de grond ging. STVV kreeg een strafschop.

Het was Aboubakary Koita die namens STVV achter de bal ging staan. Oog in oog met Arnaud Bodart faalde de trefzekere Koita. Bodart pakte de bal en hield Standard op gelijke hoogte met STVV.

Aan de andere kant was het wel raak voor Standard. In de 58e minuut wist Balikwisha Standard op voorsprong te etten. Balikwisha wist op fraaie wijze de bal in het doel van STVV te werken. Balikwisha kreeg de bal op heuphoogte en volleerde de bal prachtig in het doel.

Standard wilde doorduwen en in de 81e minuut lukte dit ook. Kanga maakte zijn tweede treffer na een blunder in de achterhoede van De Kanaries. Janssens speelde de bal te kort terug op Suzuki en Kanga wist hier vervolgens wel raad mee.

Nog geen drie minuten later was het Adriano Bertaccini die de aansluitingstreffer maakte voor STVV. Bodart wist het schot van Ito te keren, maar de rebound kwam voor de voeten van Bertaccini. De spits rondde af en bracht de spanning terug in de match.

STVV kreeg vleugels en in de 88e minuut was het opnieuw raak. Fatih Kaya wist de comeback compleet te maken door de 3-3 binnen te werken. De VAR moest nog kijken of het buitenspel was, maar het doelpunt van Kaya werd geldig verklaard.

De match had lange tijd stilgelegen, hierdoor kregen we maar liefst twaalf minuten blessuretijd. In de absolute slotfase wisten beide ploegen niet meer tot scoren te komen.