Clement na nieuwe afgelasting: Desnoods vliegen we naar Mars om daar te spelen

Clement na nieuwe afgelasting: "Desnoods vliegen we naar Mars om daar te spelen"

11 april - 17:32 Laatste update: 17:35

Philippe Clement moet stilaan de wanhoop nabij zijn, nadat het duel tussen Dundee FC en zijn Rangers voor de tweede keer op het laatste moment werd afgelast. Opnieuw speelde de slechte staat van het veld hen parten. Opvallend is dat 300 meter verder - en letterlijk in dezelfde straat - het veld van Dundee United er uitstekend bijligt. 

Wat Rangers betreft had de wedstrijd ook op donderdag mogen doorgaan volgens Clement. "We hadden zelfs vandaag willen spelen, ook al zit dat heel kort op onze volgende wedstrijd tegen Ross County, maar dat was blijkbaar geen optie", zegt Clement op de persconferentie. "Dertig procent van hun thuiswedstrijden zijn dit seizoen uitgesteld. Ik kan me in dertig jaar voetbal door heel Europa niets soortgelijks herinneren, dus dat is een groot probleem."

Voor Clement maakt het hemzelf naar eigen zeggen niet veel uit waar de wedstrijd zal doorgaan. "Als we achter gesloten deuren moeten spelen, doen we dat. Als ze ons vragen om op Mars te spelen, dan vliegen we naar Mars om daar de drie punten te kunnen ophalen", lacht Clement op de persconferentie.

Aan het slechte weer in Dundee zal het alvast niet liggen. Een boogscheut verder ligt het veld van Dundee United er namelijk uitstekend bij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.